Welke wijn past bij spareribs?

Spareribs zijn een klassieker bij de barbecue en staan bekend om hun volle, kruidige smaak. Of ze nu zoet gemarineerd, pittig gekruid of sticky met een glaze worden geserveerd, de wijn moet stevig genoeg zijn om overeind te blijven, maar ook fruitigheid bieden om balans te brengen.

Zoet gemarineerde spareribs met rode wijn

Bij zoete marinades met honing of ketjap past een wijn met rijp fruit en zachte tannines. Een Primitivo of een Zinfandel is hiervoor ideaal. Hun zwoele fruitigheid sluit perfect aan bij de zoete glaze.

Pittige spareribs

Spareribs met chili of pittige kruiden vragen om een wijn met fruit en frisheid. Een Spaanse Tempranillo of een soepele Merlot brengt balans en houdt de hitte in toom zonder de smaak te verliezen.

Sticky BBQ-varianten

Bij spareribs van de barbecue met rokerige tonen is een kruidige Negroamaro een uitstekende keuze. Zijn stevige structuur en warme kruidigheid vullen de grilltonen prachtig aan.

Een stoere combinatie: spareribs en wijn

Spareribs vragen om wijnen met kracht en fruit. Met Primitivo, Tempranillo of Negroamaro kies je altijd een fles die dit stoere gerecht aankan.

Terug naar blog